Rendszeres olvasók

2015. november 26., csütörtök

Cassandra Clare & Sarah Rees Brennan: Bane krónikák - Mi történt Peruban?



Fülszöveg:Magnus Bane kalandjai.
Jó oka van, hogy Magnus Bane személye nem kívánatos Peruban. Kövesd Bane dél-amerikai kalandjait, amint régi ismerősünk bajba sodorja boszorkánymester társait, Ragnor Fellt és Catarina Losst, megismerkedik számos hangszerrel (amelyeken borzasztóan játszik), valamint számos tánccal (amelyeket borzasztóan jár), majd magára haragítja házigazdáit, amikor valami kimondhatatlant tesz a Nazca-vonalakkal.




Író(k): Cassandra Clare, eredeti nevén Judith Rumelt. 1973-ban született Teheránban, Iránban. Szüleivel sokat utazott, így tíz éves korára már a fél világot bejárta. Már gyerekként szeretett írogatni, ezért újságoknál és magazinoknál szerette volna kiélni tehetségét. 2004-ben kezdett el dolgozni első nagyszabású művén, a Csontvároson, mely 2007-ben debütált, és azonnal a bestseller listák első helyén landolt. Első sikere után csak úgy ontotta magából a könyveket, és azóta 27 művét jelentette meg. És még nincs vége! Jelenleg férjével és macskáival él Manhattenben.
Sarah Rees Brennan 1983-ban született Írországban. Első regénye, a The Demon’s Lexicon 2009-ben jelent meg, azóta a művei az Egyesült Királyság bestseller listáin szerepelnek. Könyvtárosként dolgozott New Yorkban, ahol most is él. Öt éves kora óra ír, és saját blogot vezet. Több díjat is elnyert.

Vélemény: Cassie eddigi könyveiben személyes kedvencem Magnus Bane volt, mindenki boszorkánymestere, aki jelen volt az Árnyvadászok történelmében, neve szinte összefonódott néhány jelentős család nevével. Éppen ezért voltak kíváncsi csak simán Magnusra, aki poénos, komoly és jólelkű, ha ez nem is mindig látszik rajta. Szerettem volna róla többet tudni, milyen, amikor egyedül van, vagy éppen a barátaival, hogy viselkedik, ha az életéről van szó, mik a saját gondolatai. Van-e egyáltalán Magnusnak Árnyvadászok előtti élete, voltak-e barátai előtte, és persze a nagy kérdés, mi van a szerelmi ügyeivel? A sok kérdésre pedig válaszokat leltem, közben ismét éreztem azokat az illatokat és ízeket, miket a Pokoli szerkezetek, vagy a Végzet ereklyéi olvasása közben.
A történet, amint sejthető, Peruban játszódik, és rengeteg izgalmas és persze szerelmes kalandot mutat be nekünk, olvasóknak. Együtt keressük a választ egy nagy, közös kérdésre. Miért tiltották ki Magnust Peruból? Nem lövöm le a poént, azonban végig kell olvasni a rövidke könyvet, mert bármennyire is eget rengető balhék vannak Magnus mögött, a végén pár mondatban elintézik az ügyet, komolyabb és hosszabb érvelést nem kapunk.
Megismerjük Magnus boszorkánymester barátait, Ragnor Fellt és Catarina Losst, akik már ismerősek lehetnek számunkra, ám most még jobban összemelegedhetünk velük. A legizgalmasabb rész pedig, természetesen, Magnus szerelme egy mondén iránt. Főszereplőnk itt még fiatal, előtte az élet, kalandok, szerelmek és árnyvadászok várnak rá.
Azért sajnos voltak dolgok, amik nem tetszettek. Izgalmasabbnak hittem a könyvet, bár az első próbálkozás nem mindig jön össze, úgyhogy reménykedem, majd jobban sikerül a többi rész. Ami pedig még egy kicsit zavart, a végén derül csak ki, hogy egy pitiáner ügy miatt tiltották ki Magnust Peruból, a vége így összecsapott lett.
Összességében már nagyon hiányzott Cassie stílusa és az árnyvilág, de a sorozat kapott hideget, meleget egyaránt. Majdnem nem olvastam el, mert egy közeli barátnőmnek nem tetszett, és valóban, ez az első rész enyhén erőltetettre sikeredett, ugyanakkor élvezhető is egyben.

Borító: Nekem személy szerint tetszik a sorozat borítója, a színek és a betűtípus egyaránt, meg az, hogy Magnus nevét hozza ki az egymás mellé tett sok, vékonyka könyv.

Kedvenc szereplő: Ki nem találnátok, a kedvencem Magnus volt, a maga eleganciájával és bájával, de a többek sem törpülnek el mellette, szerettem mindenkit.

Nem-kedvenc szereplő: -

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése